Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap

Congres Kanker en werk – powered by TBV

woensdag 25 september 2019 09:00 - woensdag 25 september 2019 16:45
ZOR-0242_Header_K_en_W_2480x500

De Nederlandse Federaties van Kankerpatiënten organisaties (NFK) roept bedrijfs- en verzekeringsartsen op zich beter te verdiepen in de gevolgen van kanker voor de werknemer. De nieuwe Richtlijn Kanker en Werk vormt een leidraad bij een betere begeleiding van werkenden met kanker.

Het congres Kanker en Werk wordt speciaal georganiseerd voor bedrijfs- en verzekeringsartsen. Deze dag gaan experts (plenair en in verdiepingssessies) dieper in op de volgende onderwerpen:

  • De inhoud van de nieuwe Richtlijn Kanker en Werk
  • De laatste ontwikkelingen rondom de behandeling van kanker
  • Hoe patiënten beter kunnen omgaan met vermoeidheid
  • Factoren waarop de verzekeringsarts de WIA beoordeelt
  • De visie van patiënten op de begeleiding van bedrijfs- en verzekeringsarts
  • Effectieve interventies om terug te keren naar het werk
    (omgaan met vermoeidheid, veerkrachtige diagnostiek en behandelplanning, aanpak van kanker en cognitieve veranderingen, ethische dilemma's)

Van sprekers als Desiree Dona, Cobi Oostveen, Martin Appelo en Jan Verhoeven leert u hoe u werknemers met kanker beter kunt begeleiden bij hun re-integratie.

Gratis e-learning Kanker en Werk

Na afloop van deze congresdag gaat u zelf aan de slag met de nieuwe richtlijn. U ontvangt namelijk een code voor gratis toegang tot de e-learning Kanker en Werk (t.w.v. €60) die eind september ter beschikking komt. Aan de hand van diverse video’s worden voorbeeldgesprekken met de cliënt en de werkgever getoond.

Collegakorting

Veel deelnemers komen samen met een collega naar dit congres. Natuurlijk omdat een dag samen erop uit veel gezelliger is. Maar ook omdat samen inspirerende lezingen en sessies volgen en nascholingspunten behalen bijdraagt aan een dubbel zo groot effect in uw werk! Kom samen met uw collega en profiteer van € 50,- collegakorting.

Meer informatie
Geïnteresseerd in het congres? Bekijk hier het programma van het congres Kanker en werk

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek