Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
next
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

KNMG vacature: Hoofd Communicatie & Public Affairs

zaterdag 6 juli 2019 - zondag 4 augustus 2019

Voorop voor dokter en zorg. Artsenfederatie KNMG werkt aan de kwaliteit van onze gezondheidszorg en optimale beroepsuitoefening van ruim 59.000 artsen. Om te zorgen dat artsen er kunnen zijn voor iedereen die zorg nodig heeft. De KNMG (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst) is een federatie van zeven medische beroepsverenigingen en de vereniging van geneeskundestudenten. Werken bij de KNMG is bijdragen aan de kwaliteit van zorg, optimale omstandigheden voor artsen om hun vak uit te oefenen en voor geneeskundestudenten om goede artsen te worden. De KNMG spreekt de stem van alle artsen in Nederland. In de media en bij politieke lobby. We richten ons voornamelijk op de ethische en juridische kanten van het medische vak. Ook de (her)registratie van specialisten en de erkenning van opleidingen behoren tot de taken van de KNMG. Medisch Contact is het weekblad van de KNMG.

Vanwege het aanstaande vertrek van het huidige hoofd zijn we met ingang van 1 september op zoek naar een

hoofd Communicatie & Public Affairs

(32 uur per week)

Waar ga je werken?
Het team Communicatie & Public Affairs (C&PA) bestaat uit acht mensen en maakt deel uit van Staf en Ondersteuning, één van de vier organisatieonderdelen van de KNMG. De andere drie onderdelen zijn: Medisch Contact, Beleid en Advies en Opleiding en Registratie. In totaal werken zo’n 125 medewerkers bij de KNMG. Het team C&PA speelt een cruciale rol bij het:

  • positioneren van de organisatie: Voorop voor dokter en zorg. Zodat artsen de beste zorg kunnen bieden;
  • creëren van relevantie en draagvlak bij de achterban en maatschappij;
  • zorgen voor een krachtige stem van dokters en de KNMG in publieke debatten, de (sociale) media en de politiek.

Wat ga je doen?
Als hoofd C&PA bouw je samen met je team en andere collega’s van de KNMG en de federatiepartners verder aan deze doelstellingen. Wij zoeken een coachend leider die een enthousiast en hardwerkend communicatieteam wil gaan leiden. Je zet de koers uit waarmee de communicatie van de KNMG verder gebracht wordt. Je geeft open en gelijkwaardig sturing aan de werkzaamheden van de medewerkers, je faciliteert hen zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen doen en springt waar nodig bij. Daarmee sluit je aan bij de platte organisatiestructuur van de KNMG en de nadruk die we leggen op het zelf organiseren.

Met wie werk je samen?
Het team C&PA bestaat naast het hoofd uit acht mensen: (senior) communicatieadviseurs, een online communicatieadviseur, een webmaster en een PA-adviseur. De teamleden geven ondersteuning aan Opleiding en Registratie en werken nauw samen met Beleid en Advies in zelforganiserende programmateams. Je werkt nauw samen met de algemeen directeur en de voorzitter van de KNMG aan strategische communicatie, externe optredens en media-aangelegenheden. Daarnaast ben je lid van en stem je af met het managementteam van de KNMG.

Bekijk de volledige vacature op www.knmg.nl

Bekijk de volledige vacature op www.knmg.nl
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten