Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
next
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

KNMG vacature: Hoofd Opleiding en Registratie

vrijdag 5 juli 2019 - zondag 28 juli 2019

Voorop voor dokter en zorg. Artsenfederatie KNMG werkt aan de kwaliteit van onze gezondheidszorg en optimale beroepsuitoefening van ruim 59.000 artsen. Om te zorgen dat artsen er kunnen zijn voor iedereen die zorg nodig heeft. De KNMG (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst) is een federatie van zeven medische beroepsverenigingen en de vereniging van geneeskundestudenten. Werken bij de KNMG is bijdragen aan de kwaliteit van zorg, optimale omstandigheden voor artsen om hun vak uit te oefenen en voor geneeskundestudenten om goede artsen te worden. De KNMG spreekt de stem van alle artsen in Nederland. In de media en bij politieke lobby. We richten ons voornamelijk op de ethische en juridische kanten van het medische vak. Ook de (her)registratie van specialisten en de erkenning van opleidingen behoren tot de taken van de KNMG. Medisch Contact is het weekblad van de KNMG. Vanwege het aanstaande vertrek van het huidige hoofd zijn we met ingang van 1 september op zoek naar een

hoofd Opleiding en Registratie

(40 uur per week)

Wat ga je doen?
Als hoofd Opleiding en Registratie (O&R) ben je een inspirerende teambuilder, je geeft open en gelijkwaardig sturing aan de werkzaamheden van de medewerkers. Daarmee sluit je aan bij de platte organisatiestructuur van de KNMG en de nadruk die we leggen op het zelf organiseren. In je dagelijkse werk ligt de focus op bedrijfsvoering en op kwaliteitsverbetering. Je werkt in een politiek gekleurde context met twee onafhankelijke bestuursorganen, het College Geneeskundige Specialismen (CGS) en de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). Je bent de verbindende schakel tussen de bestuursorganen en het bestuur KNMG en adviseert de voorzitter van de RGS. Je bent een sterke leider die focus heeft op verbinden en samenwerken, met zowel de interne als de externe stakeholders. Je gaat makkelijk om met (medisch) professionals, experts op hun vakgebied. Je faciliteert de medewerkers zodat zij hun werk goed kunnen doen en stimuleert dat medewerkers blijven leren en ontwikkelen. Voor jou zijn dit niet alleen managementtermen; jij laat duidelijk in jouw gedrag zien wat dit inhoudt en je durft daarop te reflecteren. Als lid van het managementteam van de KNMG adviseer je de algemeen directeur KNMG over de bedrijfsvoering van de KNMG.

Waar ga je werken?
De afdeling O&R is één van de vier organisatieonderdelen van de KNMG. O&R staat voor het waarborgen van de kwaliteit van artsen via opleiding en registratie. De andere drie onderdelen zijn: Medisch Contact, Beleid en Advies en Staf en Ondersteuning. In totaal werken zo’n 125 medewerkers voor de KNMG waarvan 54 medewerkers voor O&R. Bij O&R vindt o.a. (her)registratie van specialisten en profielartsen en de erkenning van opleidingen plaats.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten