Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
next
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Medisch Adviseur Arbeidsongeschiktsheidsverzekeringen

donderdag 14 september 2023 - zaterdag 14 oktober 2023
Logo_Movir

Nederland gezond en duurzaam inzetbaar houden. Dat doe je als verzekeringsarts bij de grootste arbeidsongeschiktheidsverzekeraar voor zzp’ers: Movir in Nieuwegein. Jij als basisarts, huisarts of medisch specialist kan de opleiding tot verzekeringsarts volgen en jezelf bekwamen in het boeiende vakgebied van arbeid en gezondheid. Ondertussen werk je in een organisatie waar alles voor jou goed geregeld is. Klinkt goed? We maken graag kennis met je!

Wat je gaat doen
Als medisch adviseur beoordeel je aanvragen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering op toekomstige medische risico’s en geef je medische adviezen over onze verzekerden die zich arbeidsongeschikt hebben gemeld. Of het nu gaat om somatische of psychische klachten: jij adviseert over de medische beperkingen en ontwikkelingen die je verwacht in het kader van re-integratie en de claimbeoordeling. Jouw verantwoordelijkheid is het geven van een inzichtelijk medisch advies op basis van medische informatie over de verzekerde en die jij beheert in het medische dossier.

Daarnaast adviseer je over risicomanagement op grond van medische zaken. Bij alles wat je doet, streef je naar het beheersen van de schadelast én het tevreden houden van klanten. Jouw belangrijkste werkzaamheden:

 • In het re-integratieteam en/of in het acceptatieteam werk je samen met medewerkers in taakdelegatie en ben je medisch-inhoudelijk verantwoordelijk voor hun werkzaamheden en adviezen
 • Binnen het re-integratieteam help je ziekgemelde klanten om te hervatten in werk, adviseer je over de mate van (soms blijvende) arbeidsongeschiktheid, en over hun mogelijkheden
 • Je bent functioneel verantwoordelijk voor een aantal collega’s werkend in taakdelegatie, en dus medisch-inhoudelijk verantwoordelijk voor hun werkzaamheden en adviezen, en rapporteert hierover aan de manager wanneer dat nodig is
 • Je denkt mee over mogelijkheden voor preventie van ziekte en arbeidsongeschiktheid en over het stimuleren van nieuwe klanten tot een gezonde leef- en werkstijl en duurzame inzetbaarheid
 • Je werkt nauw samen met andere disciplines met daarbij continu aandacht voor het verbeteren van kwaliteit  en het optimaliseren van de samenwerking
 • Je levert een bijdrage aan medische richtlijnontwikkeling
 • Je vindt klanttevredenheid, kwaliteit en samenwerking belangrijk

Met wie je werkt
Je werkt samen met je collega medisch adviseurs en andere collega’s binnen het re-integratieteam en acceptatieteam. Daarnaast bundel je jouw krachten met andere professionals binnen Movir voor beleids- en procesontwikkeling. Ook een bijdrage aan wetenschappelijke activiteiten binnen en buiten Movir behoort tot de mogelijkheden.

Ontwikkel je tot verzekeringsarts
Nieuw in de wereld van de verzekeringsgeneeskunde? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Movir kun je opgeleid worden tot verzekeringsarts naast je werkzaamheden in de praktijk als medisch adviseur op het gebied van arbeidsongeschiktheid.
Movir is namelijk opleidingsinstelling voor het praktijk gedeelte van de opleiding tot verzekeringsarts. Daarom zijn wij juist nu op zoek naar artsen (basisartsen, huisartsen, medisch specialisten) die bij ons, na gebleken geschiktheid, een volledige vierjarige opleiding tot verzekeringsarts willen volgen. Voor zij-instromers is er een verkort traject mogelijk, afgestemd op jouw kennis en ervaring.

Wat wij jou bieden
NN investeert in een inclusieve, inspirerende werkomgeving en in vaardigheden en competenties voor de toekomst. Daarbij passen arbeidsvoorwaarden die aansluiten bij wat er vandaag nodig is én die rekening houden met de toekomst. Zo bieden we onze medewerkers de mogelijkheid het beste uit zichzelf te halen. Wij bieden jou:

 • Een marktconform salaris afhankelijk van jouw kennis en ervaring
 • 13de maand en vakantiegeld wordt maandelijks uitbetaald bij je salaris
 • 27 vakantiedagen bij een werkweek van 5 dagen en één Diversiteitsdag
 • Een moderne pensioenregeling uitgevoerd door BeFrank
 • Volop training- en opleidingsmogelijkheden
 • NS Business Card 2e klas, waarmee je onbeperkt kunt reizen, ook privé. Reis je liever met eigen vervoer? Een elektrische lease auto behoort tot de mogelijkheden.
 • Thuiswerkvergoedingen voor internet en een goede werkplek

Wij werken hybride bij NN. Samen met je team, bepaal jij waar, hoe laat en wanneer je werkt. De officiële locatie van deze functie is Nieuwegein.

Wat je meebrengt
Jij bent (basis)arts, verzekeringsarts of bedrijfsarts in opleiding, óf je bent huisarts of medisch specialist en je wil je verder ontwikkelen op het gebied van arbeidsongeschiktheid binnen een particuliere arbeidsongeschiktheidsverzekeraar.

Je bent sociaal, en stelt je open-minded en klantgericht op en je hebt inlevingsvermogen. Je kunt prima samenwerken en je doet je werk gestructureerd en nauwkeurig. Verder beschik je over  overtuigingskracht en daadkracht en een pragmatische instelling.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij enthousiast over deze vacature en denk je dat je goed past in het team en bij NN? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren. Wij zijn erg benieuwd naar wie jij bent, wat jou beweegt en wat jij kunt bijdragen in deze functie bij NN.

Heb je vragen?
Heb je vragen over de vacature of procedure? Stel je vraag aan Marloes Mekelenkamp, corporate recruiter, via marloes.mekelenkamp@nn-group.com.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Yvonne  Bosma, hoofdopleider 06-39179064, of Gerardine van Strien, opleider, via 06-51112289

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten