Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
next
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

PhD student Value Based Health Care (VBHC) voor de Verzekeringsgeneeskunde - Werken bij Locatie AMC

dinsdag 16 juni 2020 - vrijdag 19 juni 2020
Reageer voor:19 juni 2020
Aantal uren:36 uur per week
Werkdagen:Wisselende diensten
Vakgebied:AMC Medical Research (AMR)

Wat ga je doen

Value Based Health Care (VBHC) of waarde gedreven zorg heeft de toekomst. De toepassing van VBHC binnen de Verzekeringsgeneeskunde is een nieuw terrein. Het doel van het onderzoek is om waarde te bepalen binnen de Verzekeringsgeneeskunde door (1) het VBHC-concept te vertalen naar de verzekeringsgeneeskundige praktijk met behulp van exploratief kwalitatief onderzoek en (2) het ontwikkelen en (3) valideren van een minimale set van waarde gedreven uitkomstindicatoren voor de verzekeringsarts en de cliënt met participatieproblemen door ziekte. Het multi-stakeholder perspectief staat centraal, met een essentiële rol voor het perspectief van de cliënt. Per projectfase kan de cliëntparticipatie variëren, er wordt onder andere gebruik gemaakt van data-dialoog en patient-journey mapping. Je werkt in een interdisciplinair onderzoeksteam, waarbinnen kennis en expertise is gebundeld op het gebied van Verzekeringsgeneeskunde, toepassing van VBHC, ontwikkelen van patient-reported outcome measures (PROM’s), mensgerichte organisatie van zorg en patiënten participatie in onderzoek. Verzekeringsgeneeskunde is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met arbeid en gezondheid. Werkbehoud, terugkeer naar werk en duurzame inzetbaarheid is voor mensen met een arbeidsbeperking door ziekte van groot belang. De te ontwikkelen set van uitkomstindicatoren is bedoeld voor gebruik in de dagelijkse praktijk van de verzekeringsarts. Deze waarde gedreven benadering helpt bij weten en verbeteren; weten wat cliënten nu echt belangrijk vinden en wat voor hen kwaliteit in de verzekeringsgeneeskundige praktijk is. De ontwikkeling van waarde gedreven uitkomstindicatoren is ook van belang voor andere hulpverleners die bijdragen aan herstel van functioneren en duurzame inzetbaarheid, zoals arbeidsdeskundigen en andere (para)medische zorgprofessionals.

Wat we van je verwachten

Wij zoeken een enthousiaste en ambitieuze (verzekerings)arts, bewegingswetenschapper, gezondheidswetenschapper, psycholoog, paramedicus of zorgontwerper, die een belangrijke bijdrage wil leveren aan de toepassing van Value Based Health Care binnen de Verzekeringsgeneeskunde. Wij vragen:

  • Een afgeronde masteropleiding Geneeskunde of een afgeronde master op het gebied van Bewegingswetenschappen, Gezondheidswetenschappen, Psychologie, Organisatie en Innovatie van Zorg, Industrieel Ontwerpen, of een vergelijkbare masteropleiding.
  • Ervaring met kwalitatief en kwantitatief onderzoek is een pré.
  • Affiniteit met Arbeid en Gezondheid, en in het bijzonder Verzekeringsgeneeskunde is een pré.
  • Aantoonbaar goede organisatorische vaardigheden.
  • Goede sociale vaardigheden, dat wil zeggen goed kunnen samenwerken en communiceren binnen een interdisciplinair onderzoeksteam én contacten leggen en onderhouden met betrokken partijen in de verzekeringsgeneeskundige praktijk.
  • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands én het Engels.
  • Ervaring met het schrijven van wetenschappelijke publicaties is een pré.
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten