Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
agenda
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

NVAB Kring Noord Nascholingsreis 2017

woensdag 27 september 2017 00:00 - zondag 1 oktober 2017 00:00

NVAB Kring Noord organiseert van 27 september 2017 t/m 1 oktober 2017 voor de 5e maal een geheel verzorgde nascholingsreis met als thema: “belastbaarheid na chirurgisch ingrijpen”, op het prachtige slot Burg Feistritz in Feistritz am Wechsel. Wij zijn gedurende ons verblijf te gast bij Jan en Barbara Krijgh.

Voor voorpret zie www.burgfeistritz.com. Vorige nascholingen zijn gewaardeerd met een 9.

Omdat het vervelend is collega’s te moeten teleurstellen bieden we vanaf nu de mogelijkheid tot aanmelden. Bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en huisartsen zijn van harte uitgenodigd, maar uiteraard zijn collega’s van andere disciplines ook van harte welkom.

Als bedrijfs- en verzekeringsartsen worden we vrijwel dagelijks geconfronteerd met operatiepatienten, die moeten reintegreren in werk. Specialisten hebben veelal een notie over belastbaarheid, maar hoe moet wij dat vertalen naar de werksituatie? Zijn er methoden om dit te objectiveren? Hoe vertalen chirurgen hun operatieresultaat naar belastbaarheid en spreken wij wel dezelfde taal? Welke vragen zijn er te stellen om dit inzichtelijk te krijgen? Hoe geven we die arbocuratieve samenwerking vorm? Om maar een aantal vragen te noemen.

Op dit moment zijn we bezig sprekers te benaderen, maar we verwachten een traumachirurg (Johan Groote, Wilhelmina Ziekenhuis Assen), een orthopedisch chirurg (we zijn in gesprek met prof. Dr. S.K. Bulstra, UMCG), een revalidatiearts (we zijn in gesprek met mw. dr. H.R. Schiphorst – Preuper, hoofd wervelkolomcentrum UMCG), en een bedrijfs-/verzekeringsarts (we zijn in gesprek met prof. Dr. Haije Wind, verzekeringsarts / onderzoeker Coronel Instituut), en een aantal Oostenrijkse collega’s, die ieder vanuit hun eigen optiek hun licht zullen laten schijnen over het onderwerp. Daarnaast zijn we doende een bezoek te regelen aan een medisch centrum nabij Wenen, en aan de Rettungsdienst (Helicopter) nabij Feistritz. Dit alles onder voorbehoud.

Partners zijn natuurlijk van harte welkom; een partnerprogramma is nog in ontwikkeling, vrijwillige deelname uiteraard. De omgeving van Burg Feistritz leent zich voor prachtige wandelingen, Wenen ligt slechts op een uurtje rijden, dus ook daar liggen de nodige mogelijkheden.

De Burcht beschikt over comfortabele 1 en 2 persoons kamers, en is gekend vanwege de geweldige culinaire geneugten en heerlijke wijnen.

De reis is geheel verzorgd, dus inclusief vliegtickets, vervoer per luxe touringcar, vol pension, drankjes en hapjes op de burcht, entrees en nascholing. Ook het sociale programma komt ruim aan bod. Op dit moment zijn we bezig o.a. om een speciaal lustrumconcert op de Burcht te organiseren (black tie/cocktail-lang); een informele BBQ in de tuin van de burcht, omlijst met muziek; en een wijnproeverij. Een bezoek aan Wenen ontbreekt natuurlijk niet!

Zodra het definitieve programma bekend is, ontvangt u daarover vanzelfsprekend bericht.

De prijs bedraagt voor artsen die de nascholing volgen € 1895,- ; voor partners € 1275,-.

Big-geregistreerde partners die de nascholing willen volgen, betalen eveneens € 1895,-.

Er is beperkt ruimte en inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Bij aanmelding geldt een aanbetaling van € 625,- per persoon op rekeningnummer: NL.06.SNSB.090.76.27.110 t.n.v. NVAB Kring Noord ovv aanbetaling Feistritz 2017; pas dan is de aanmelding definitief! Voor de resterende som ontvangt u een factuur (elektronisch) uiterlijk 6 weken voor vertrek.

Een nascholingsreis is in veel gevallen fiscaal aftrekbaar.

Aanmelden kan op secretariaat@quintusfive.com onder vermelding van: Studiereis NVAB Noord 2017.

Bij uw aanmelding graag uw gegevens vermelden zoals in uw paspoort of ID-bewijs staan vermeld, incl. het documentnummer (Flying Blue members graag uw nummer doorgeven), en uw BIGnummer vermelden i.v.m. accreditatie. Indien uw partner meereist, ontvangen wij vanzelfsprekend ook daarvan graag dezelfde gegevens en eventueel Flying Blue nummer.

We streven ernaar om ruimbagage kosteloos te kunnen vervoeren, maar de regels daaromtrent wijzigen nogal eens. U ontvangt daarvan t.z.t. bericht.

Accreditatie bij de AbSG (bedrijfs- en verzekeringsartsen) wordt aangevraagd voor 20 punten; voor andere artsen is het mogelijk 25% van hun punten te behalen uit niet specialisme specifieke nascholing.

Tot ziens. Grüβ Gott!

Namens NVAB Kring Noord,

Andre Smith en Geert Koster, bedrijfsartsen

Locatie : slot Burg Feistritz in Feistritz am Wechsel

Contact : NVAB Kring Noord: secretariaat@quintusfive.com

NVAB_Kring_Noord_Nascholingsreis_2017
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten