Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
science 2
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Wetenschap

Een gedegen wetenschappelijke onderbouwing van ons werk is essentieel, om het specialisme te blijven ontwikkelen en onze professionele houding te verantwoorden.

Wetenschapscommissie
De NVVG hecht een groot belang aan wetenschappelijk onderzoek. De wetenschapscommissie geeft hier handen en voeten aan. Zij zijn ook intensief betrokken bij richtlijnontwikkeling voor de verzekeringsgeneeskunde dan wel accorderen van richtlijnen van andere wetenschappelijke beroepsverenigingen, indien relevant voor onze beroepsgroep. In dit menu vindt u de bereikte doelstellingen en lopende projecten van deze commissie.

Interessante partijen
We onderhouden goede banden met partijen die bezig zijn met onderzoek in het verzekeringsgeneeskundige werkveld. Hier vindt u een beschrijving van deze partijen die voor u, mogelijk ook als (toekomstig) onderzoeker, interessant kunnen zijn.

TALMA-prijs
Als NVVG willen we wetenschappelijk onderzoek door collega verzekeringsartsen (in opleiding) stimuleren. Daarom hebben we de TALMA-prijs in het leven geroepen. Elk jaar kunnen auteurs een publicatie over verzekeringsgeneeskunde inzenden voor de Talma-prijs. Onze Talma Jury beoordeelt de publicaties en kiest de winnaar. De prijs bestaat uit de Talmapenning en een geldbedrag.

Hier vindt u informatie over eerdere winnaars en over de aanmeldingsprocedure.

Sluiten