Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
agenda
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

NVVG Najaarsledenvergadering met wetenschappelijk programma oud

donderdag 6 oktober 2022 00:00

Op de NVVG Najaarsledenvergadering van 6 oktober 2022 staat ‘hoofdpijn en werk’ in het wetenschappelijk programma geagendeerd als inhoudelijk thema. Neuroloog Willem Oerlemans en re-integratiecoach Alex Schonewille verzorgen ieder een presentatie.

Alex Schonewille
Alex Schonewille
Willem Oerlemans
Willem Oerlemans

Hoofdpijn en werk. Het kan een lastige combinatie zijn. Vooral als die hoofdpijn ernstig en chronisch is, zoals bij migraine. De impact van de klachten is dan vaak groot en de werknemer is daar niet altijd voldoende open en duidelijk over. Uit schaamte of angst doet men zich beter voor dan het is, want het is toch ‘maar hoofdpijn’. Men veinst af en toe griep of neemt juist vakantiedagen op, om zo de gezondheidsimpact te maskeren. Zo kan het jarenlang doorgaan met alle risico’s van dien: medisch afzakken, kans op burn-out en niet zelden arbeidsongeschiktheid. In de woorden van een oud-voorzitter van patiëntenvereniging Hoofdpijnnet: ‘Het gaat heel lang goed, voor het goed fout gaat’.

Ten behoeve van werkbehoud of duurzame re-integratie van mensen met ernstige hoofdpijn ligt er voor bedrijfs- en verzekeringsartsen een belangrijke taak: om de ernst en impact van die klachten beter in beeld te krijgen. Want werken en blijven werken met ernstige hoofdpijn is vervolgens gelukkig vaak goed mogelijk!

Bij vragen over ernstige hoofdpijn en werk kunnen mensen terecht bij Adviespunt Werk van patiëntenvereniging Hoofdpijnnet. De adviseurs van Adviespunt Werk zijn ervaringsdeskundigen. Daarnaast bevat de website van Hoofdpijnnet tal van vragen en antwoorden, filmpjes en tips hoe om te gaan met hoofdpijn in werksituaties. Zowel voor wie werkt, als voor wie tijdelijk of langdurig ziek thuis is. Zie: https://allesoverhoofdpijn.nl/leven-met-hoofdpijn/werk/

De Najaarsledenvergadering start om 10.30 uur, ontvangst vanaf 10.00 uur, en wordt afgesloten om 12.00 uur. Aansluitend wordt de TalmaPenning uitgereikt aan de auteur van de beste ingezonden publicatie. Naast de winnaar zal ook de runner-up in het zonnetje worden gezet.
Enkele onderwerpen die in deze Najaarsledenvergadering worden besproken:

  • Begroting 2023
  • Nieuws uit commissies en werkgroepen
  • Toekomst sociaal-medisch beoordelen
  • Afscheid bestuurslid
  • Afscheid directeur Marijke van Bork en welkom aan directeur Ilse Nieuwenhuizen

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:
10:00 uur Ontvangst
10:30 uur NVVG Najaarsledenvergadering
12:00 uur Uitreiking Talma Penning
12:30 uur Ontvangst deelnemers wetenschappelijk programma
13:30 uur start wetenschappelijk programma: Hoofdpijn en werk
16:30 uur borrel en afscheid Marijke van Bork

Locatie

Van der Valk Utrecht
Winthontlaan 4
3526 KV Utrecht

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten