Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
agenda
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Prinsjesdag symposium SGBO

dinsdag 21 september 2021 09:00 - dinsdag 21 september 2021 12:45

Op dinsdag 21 september 2021 organiseert de SGBO met praktische steun van de Radboudumc Health Academy het jaarlijkse Prinsjesdagsymposium met als thema: Samen werken aan persoonsgerichte zorg.

Het Prinsjesdagsymposium is dit jaar te volgen als webinar.

De SGBO organiseert jaarlijks een symposium over een actueel thema. Onze aios nemen hieraan deel in het kader van hun opleiding. Deelname is ook mogelijk voor bedrijfsartsen en verzekeringsartsen als geaccrediteerde nascholing. Dit jaar staat het symposium in het teken van samenwerking Het zal als webinar in de ochtend van 21 september plaatsvinden. Wanneer iemand langere tijd gezondheidsproblemen heeft, krijgen verschillende zorgverleners een rol. Als het goed gaat, wordt een samenhangend pakket van hulp of advies geboden dat aansluit op de individuele wensen en persoonlijke behoeften van de patiënt. Dit vraagt om onderlinge samenwerking en om kennis over elkaars rol en werkwijze. Maar ook om een manier van werken waarin deze persoonlijke wensen en verwachtingen zoveel mogelijk centraal staan. Op verschillende punten valt nog het nodige te verbeteren. Daar moeten we samen aan werken!

De sprekers komen uit disciplines waarmee een werkende bij langer durende gezondheidsproblemen in veel gevallen in aanraking komt: de huisarts, bedrijfsarts, klinisch arbeidsgeneeskundige en verzekeringsarts. Met dit programma bieden we verschillende perspectieven op dit thema. Joost van der Gulden (hoofd SGBO) zal dit webinar leiden en Dayenne Zwaagman (patiënt expert) zal als tafelgast het patiëntperspectief belichten.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten