Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
agenda
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Nascholingsdag 2018

donderdag 1 februari 2018 08:30 - donderdag 1 februari 2018 17:00

We worden gemiddeld ouder. Dat is prachtig, maar het heeft ook gevolgen. Zo betekent dit dat werknemers langer moeten doorwerken. Bedrijfs- en verzekeringsartsen zullen daardoor in de spreekkamer steeds vaker geconfronteerd worden met oudere medewerkers met een chronische ziekte. Hoe kunnen wij deze werknemers ondersteunen zodat zij het werk kunnen volhouden tot hun pensioen?

Op 1 februari 2018 vindt de jaarlijkse nascholing voor bedrijfs- en verzekeringsartsen weer plaats in de Lawei in Drachten. Professor Gerkema van het RUG zal uitleg geven over de periodieke fenomenen die een rol spelen bij het ouder worden. Professor Bültmann van het UMCG zal u meenemen in de epidemiologie van chronische ziekten en werk en psychiater Ard van Oosten zal u uitleg geven over de invloed van het onderbewuste op de gezondheid. Er worden workshops gegeven die u praktische handvatten kunnen geven bij de ondersteuning en beoordeling van de oudere werknemer. Hoe kan je zwaar werk volhouden tot op hogere leeftijd en hoe kan je met een chronische ziekte toch zo lang mogelijk aan het werk blijven. Hoe houden wij het werkvermogen op peil en hoe kunnen we werk gebruiken als medicijn. Ook wordt een workshop gegeven over longberoepsziekten en over de richtlijn kanker en werk.

Naar ons idee een programma dat aansluit bij één van de meest actuele thema’s van dit moment en daarom een aanrader. Zet daarom vast in uw agenda voor 1 februari 2018 in de Lawei in Drachten, “Gezond de eindstreep halen”.

Het definitieve programma is beschikbaar op de website www.nascholingnoord.nl. Daar kunt u zich dan tevens aanmelden.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten