Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
agenda
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Webinar ‘Lange termijn effecten van een covid-19 infectie’

dinsdag 1 juni 2021 19:30 - dinsdag 1 juni 2021 21:00

De maatschappelijke discussie over de coronapandemie lijkt zich toe te spitsen op de vraag wanneer de terrassen weer open kunnen en waarom er niet sneller gevaccineerd wordt. Ondertussen liggen de ziekenhuizen nog vol met covid-19 patiënten en zitten er de nodige patiënten ziek thuis. Gelukkig neemt de sterfte af nu de oudste leeftijdsgroepen voor een ruim deel zijn gevaccineerd.

Ook een ruim deel van de beroepsbevolking is ziek geworden. Velen zijn snel weer op de been, maar een groeiende groep houdt ook na 3 maanden last van klachten. We spreken dan van het ‘long covid syndrome’. Hoewel over dit ziektebeeld nog veel onzeker is, is wel duidelijk dat het forse gevolgen heeft voor de belastbaarheid. Behalve behandelaars, krijgen dus ook de bedrijfsarts en verzekerings­arts met deze patiëntengroep te maken. Reden om de beschikbare kennis en ervaring te delen tijdens een webinar op 1 juni aanstaande.

Het programma wordt voorgezeten door Alfons Olde Loohuis (C-Support) en Moniek van Zitteren (aios bij UWV). Sprekers zijn:

-Meta van der Woude, anesthesioloog en ervaringsdeskundige.

-Willem Pieters, longarts bij C-support.

-Bram van de Borst, longarts bij de post-covid poli van het Radboudumc.

Na iedere presentatie zijn enkele vragen mogelijk aan de sprekers via chat. Zodra de aanmeldprocedure beschikbaar is, wordt deze in dit bericht opgenomen.

Dit webinar is georganiseerd door Marit Boreen (UWV), Dinie van der Geest (UWV), Bart Dollekens (C-support en SGBO) en Joost van der Gulden (SGBO).

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten