Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
agenda
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

NVAB Kring Noord Nascholingsreis 2019 (Oostenrijk)

woensdag 27 november 2019 00:00 - zondag 1 december 2019 00:00
Oostenrijk

NVAB Kring Noord organiseert van 27 november 2019 t/m 1 december 2019 voor de76e maal een geheel verzorgde nascholingsreis met als thema: houding en beweging in de spreekkamer van bedrijfsarts en verzekeringsarts. op het prachtige slot Burg Feistritz in Feistritz am Wechsel. Wij zijn gedurende ons verblijf opnieuw te gast bij Jan en Barbara Krijgh.

Voor voorpret zie www.burgfeistritz.com. Vorige nascholingen zijn gewaardeerd met een 9.

Omdat het vervelend is collega’s te moeten teleurstellen bieden we vanaf nu de mogelijkheid tot aanmelden. Bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en huisartsen zijn van harte uitgenodigd, maar uiteraard zijn collega’s van andere disciplines ook van harte welkom.

Als bedrijfs- en verzekeringsartsen worden we dagelijks geconfronteerd met cliënten met problemen van het houding- en bewegingsapparaat, zowel sport- , werk- als leeftijd gerelateerd. Er zijn verschillende behandelmodaliteiten, die op zich ook vaak weer van invloed zijn op de belastbaarheid van onze clienten. Tegen de achtergrond van de stijgende pensioenleeftijd wordt het steeds belangrijker om clienten letterlijk in de benen te houden. Samenwerking en samenspraak met onze curatieve collega’s is daarbij van groot belang, en natuurlijk speelt ook preventie een belangrijke rol.

We hebben inmiddels onze sprekers compleet: prof. Dr. Annelies Boonen, hoogleraar reumatologie aan het Maastricht UMC, waar men bezig is een arbeidsgerelateerde behandelstrategie op te zetten; dr. Paul Kuijer, Amsterdam UMC en Centrum voor Beroepsziekten, die ons zal meenemen in de problemen rondom de rug; dr. Minne Heeg, orthopedisch chirurg in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen en expert vanuit Heeg Expertises, die gewend is om bevindingen om te zetten in beperkingen en mogelijkheden (FML) en dr. Rita Schiphorst-Preuper en drs. Mitzy Reinders, revalidatieartsen in het UMC Groningen, die ons mee zullen nemen in de revalidatiemogelijkheden en in lichamelijk onderzoek.

Partners zijn natuurlijk van harte welkom; een partnerprogramma is nog in ontwikkeling, vrijwillige deelname uiteraard. De omgeving van Burg Feistritz leent zich voor prachtige wandelingen, Wenen ligt slechts op een uurtje rijden, dus ook daar liggen de nodige mogelijkheden.

De Burcht beschikt over comfortabele 1 en 2 persoons kamers, en is gekend vanwege de geweldige culinaire geneugten en heerlijke wijnen.

De reis is geheel verzorgd, dus inclusief vliegtickets, ruimbagage, vervoer per luxe touringcar, vol pension, drankjes en hapjes op de burcht, entrees en nascholing. Ook het sociale programma komt ruim aan bod. Natuurlijk is er weer een galaconcert in de ridderzaal ( bij voorkeur black tie/cocktail-lang), wordt er een bezoek gebracht aan Wenen in kerstsfeer met de prachtige Advents markten en zullen er nog een aantal verrassingen op het programma staan.

Zodra het definitieve programma bekend is, ontvangt u daarover vanzelfsprekend bericht.

De prijs bedraagt voor artsen die de nascholing volgen € 1895,-- ; voor partners € 1275,--.

Big-geregistreerde partners die de nascholing willen volgen, betalen eveneens € 1895,--.

Er is beperkt ruimte en inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Bij aanmelding geldt een aanbetaling van € 625,-- per persoon op rekeningnummer: NL.06.SNSB.090.76.27.110 t.n.v. NVAB Kring Noord ovv aanbetaling Feistritz 2019 ; pas dan is de aanmelding definitief! Dit geldt ook voor de collega’s die reeds hebben aangegeven mee te willen. Voor de resterende som ontvangt u een factuur (elektronisch) uiterlijk 6 weken voor vertrek.

Een nascholingsreis is in veel gevallen fiscaal aftrekbaar.

Aanmelden kan op secretariaat@quintusfive.com onder vermelding van: Studiereis NVAB Noord 2019.

Bij uw aanmelding graag uw (exacte) gegevens vermelden zoals in uw paspoort of ID-bewijs staan vermeld, incl. het documentnummer (Flying Blue members graag uw nummer doorgeven), en uw BIGnummer vermelden i.v.m. accreditatie. Indien uw partner meereist, ontvangen wij vanzelfsprekend ook daarvan graag dezelfde gegevens en eventueel Flying Blue nummer. We hebben geen kopie van uw ID of paspoort nodig.

Accreditatie bij de AbSG (bedrijfs- en verzekeringsartsen) wordt aangevraagd voor 20 punten; voor andere artsen is het mogelijk 25% van hun punten te behalen uit niet specialisme specifieke nascholing.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten