Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
agenda
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

NVVG Najaarsledenvergadering 2019

donderdag 3 oktober 2019 00:00

Op 3 oktober 2019 zal de Najaarsledenvergadering van de NVVG plaatsvinden in het Van der Valk Hotel in Utrecht.

In aansluiting op de ledenvergadering zal Jong-VA het wetenschappelijke programma verzorgen.
Het thema is Aan het werk (blijven) met een visuele beperking! . Deze middag wordt nader ingegaan op de gevolgen van diverse oogaandoeningen. Daarnaast worden er workshops gehouden, waarbij je onder meer zelf ervaring kunt opdoen met diverse hulpmiddelen.

In Nederland zijn ruim 320.000 mensen slechtziend of blind. Visio Zicht op Werk laat u graag kennismaken met de arbeidsmogelijkheden van slechtziende werknemers. We vertellen u over zien en de verschillende vormen van slechtziendheid. Ook krijgt u inzicht in het verschil dat gemaakt kan worden met behulp van hulpmiddelen, vaardigheden of aanpassingen en zal het thema belastbaarheid aan de orde komen. Uiteraard is er ook gelegenheid om ervaringen te delen.

Workshops

Workshop 1:
Ton van Schie - Arbeidsdeskundige
Visuele beperking en de FML
Door simulatie van twee uiteenlopende visuele aandoeningen laten wij u ervaren wat deze betekenen voor algemene basale taakuitvoering. Daarnaast bediscussiëren we met deze ervaring items van de FML.

Workshop 2
Marlies Muns - Ergotherapeut Arbeid en Karin Stals - Adviseur arbeid
Computeraanpassingen: Wat levert het op en wat is de keerzijde?
In deze workshop maakt u kennis met ICT mogelijkheden en computeraanpassingen. Hoe kan de werkplek zo optimaal mogelijk ingericht worden voor uw werknemer?

Workshop 3
Annelies Feelders – Ergotherapeut Arbeid en Sandra Sneekes – Adviseur arbeid
Gebruik van Ipad/Iphone/Android smartphone als hulpmiddel
In deze workshop maakt u kennis met de mogelijkheden van de Ipad, Iphone en Android ten behoeve van het werken met een visuele beperking.

Na het wetenschappelijke programma is er uiteraard nog ruimte om gezellig met elkaar na te praten tijdens de borrel! Het programma is bedoeld voor zowel NVVG leden als Jong-VA leden. Er zijn door het ABSG drie accreditatiepunten toegekend aan het wetenschappelijk programma.

Wilt u deelnemen aan de Najaarsledenvergadering en het wetenschappelijk programma? Meldt u dan aan via deze link, zodat we u voor de workshops kunnen indelen en zorgen voor voldoende catering.


We hopen jullie op 3 oktober a.s. te ontmoeten.
Bestuur NVVG/Jong-VA

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten