Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
agenda
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Dokters gaan voor duurzaam en starten Groene Week

zondag 14 mei 2023 00:00

Klimaat, milieu en gezondheid beïnvloeden elkaar. Klimaatverandering en milieuvervuiling leveren gezondheidsproblemen op. Veel dokters zien nu al patiënten met aandoeningen die ontstaan zijn door luchtverontreiniging. Denk daarbij bijvoorbeeld aan astma, chronische bronchitis of hart- en vaatziekten. Uit cijfers van onderzoeksinstituut Nivel blijkt dat bijna 1 miljoen mensen met een longziekte last hebben van luchtvervuiling; meer dan 50.000 mensen belandden hierdoor het afgelopen jaar zelfs één of meerdere keren in het ziekenhuis.

Aftrap webinar op 8 mei

Maandagavond 8 mei start de Groene Week met een landelijk webinar. Inspirerende sprekers, waaronder Marjan Minnesma (Urgenda) en Evelyn Brakema (De Groene Zorgalliantie), geven meer inzicht in de gevolgen van de klimaatverandering voor de gezondheid van patiënten en het belang van verduurzaming van de zorg. Ook Erik Rosing, psychiater en schrijver van de roman 'Staat van ontkenning' zal spreken.

De rest van de week organiseren de districten door het hele land Districtsbijeenkomsten. Alle artsen (in spe) zijn welkom om zich aan te melden voor de verschillende bijeenkomsten via knmg.nl/groeneweek. Deelname is gratis.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten