Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

2018: weten wat nodig is

donderdag 6 juni 2019

Weten waar artsen dagelijks in de praktijk tegen aanlopen en welke steun ze nodig hebben. Dat was tekenend voor de inzet van de KNMG in 2018. Het jaar waarin we meer dan voorheen in direct contact samenwerkten met artsen en onze federatiepartners.

En met effect. Wetten sluiten door onze inspanningen beter aan op de praktijk. En veel van onze diensten, zoals ‘MijnRGS’ voor opleidings- en registratiezaken, zijn nu sneller en makkelijker in gebruik. Geregeld voor én met artsen.

Om iedere patiënt de beste zorg te geven, gaat de KNMG samen met artsen en onze federatiepartners al 170 jaar voorop voor dokter en zorg. Dat doen we door samen met artsen voorop te lopen in het goed uitoefenen van het beroep, het bespreekbaar maken van taboes of gevoelige onderwerpen en het bieden van steun bij ethische en juridische dilemma’s. Zo ondersteunden we in 2018 dokters weer volop bij gewetensvragen. Door het maken van een ethische toolkit die geneeskundestudenten en artsen helpt om afwegingen te maken bij tal van dilemma’s, nu en in de toekomst. Door samen met een coalitie van artsen handvatten te ontwerpen om kindermis­handeling en huiselijk geweld aan te pakken. En door concrete steun via de Artseninfolijn, die in 2018 ruim 7.100 ethische en juridische vragen beantwoordde. Ook bood ons multimediale platform Medisch Contact weer volop podium voor discussies. Het congres ‘De dokter en ethiek’ werd zeer goed bezocht en met een 8,1 gewaardeerd.

Lees het volledige artikel op www.knmg.nl

Lees het volledige artikel op www.knmg.nl
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten