Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Aios Evelien van Eeten wint Doelmatigheidsprijs 2018

woensdag 18 april 2018

Met de app 2TWNTY4 sleepte aios Evelien van Eeten vandaag de Doelmatigheidsprijs 2018 in de wacht. Zij haalde de meeste stemmen van de deelnemers aan het symposium Doelmatigheid van zorg van het Bewustzijnsproject en Onderwijs- en Opleidingsregio Leiden. De app toont de actuele capaciteit op elke SEH, zodat de acute patiënt op het juiste moment op de juiste plaats terecht komt.

Van Eeten is aios spoedeisende hulpgeneeskunde in het Radboudumc. Ze bedacht de app 2TWNTY4 (spreek uit in het Engels: 2 – 24) na een noodkreet van een naburige SEH. “Wij zaten rustig aan de koffie toen de telefoon ging. Ik kreeg een nogal verhitte collega aan de lijn van een ziekenhuis drie kilometer verderop. Ze vertelde dat ze het enorm druk hadden. Zo druk dat de patiënten inmiddels op de gang lagen. ‘Het kan toch niet zo zijn dat zij zich tegen de klippen op zitten te werken, terwijl wij hier met z’n allen koffie drinken’, bedacht ik me.”

Enthousiast

De app geeft onder meer inzicht in de drukte op de SEH, de beschikbare bedden en de openstellingsstatus. Door rekening te houden met deze factoren kan de spoedzorg beter verdeeld worden over de ziekenhuizen. Van Eeten is heel blij met de Doelmatigheidsprijs 2018. “Het is een mooie waardering voor ons werk en een fijne erkenning dat we hiermee op de goede weg zitten. Iedereen reageert enthousiast en het draagvlak voor de app is groot: ambulancechauffeurs, huisartsen en ziekenhuismedewerkers herkennen de capaciteitsproblemen op de SEH’s.”

Bekijk het project op de website van het Bewustzijnsproject.


Bron: www.bewustzijnsproject.nl

Aios Evelien van Eeten wint Doelmatigheidsprijs 2018
Aios Evelien van Eeten wint Doelmatigheidsprijs 2018
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten