Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Bestuurs- en commissieleden: oproep aan AIOS

maandag 21 februari 2022

Het bestuur van de NVVG hecht veel waarde aan binding met de AIOS, aangezien zij de toekomstige generatie verzekeringsartsen zijn. Binnen onze wetenschappelijke vereniging is het als AIOS mogelijk om activiteiten binnen de commissies of het bestuur uit voeren. Deze activiteiten passen binnen het landelijke opleidingsplan en kunnen derhalve ook gebruikt worden voor het keuzeonderwijs binnen de opleiding.

De commissies houden zich bezig met allerlei verschillende aspecten binnen het vak van verzekeringsgeneeskunde. Dit kan onder andere bestaan uit het organiseren van congressen, het uitwerken van morele dillema’s binnen de verzekeringsgeneeskunde, het beoordelen en onder de aandacht brengen van mediprudentie, waarborging van de kwaliteit van de opleiding verzekeringsgeneeskunde en wetenschappelijke onderbouwing binnen de verzekeringsgeneeskunde. Klik hier voor een nadere beschrijving van de verschillende commissies.

Naast deelname aan een van de commissies is het ook mogelijk om bestuursactiviteiten uit te voeren. Binnen het bestuur worden besluiten genomen die van belang zijn voor de vereniging en daarmee ook voor de verzekeringsgeneeskunde. Naast besluiten over zaken die de commissies betreffen houdt het bestuur zich ook bezig met het verder verstevigen van onze positie binnen de sociale geneeskunde. Hiervoor werken we onder andere intensief samen met andere beroepsverenigingen en hebben we contact met politiek, wetgever en tal van maatschappelijke instellingen.

Ben jij een AIOS met een affiniteit voor bestuur- of commissieactiviteiten en lijkt één van deze activiteiten jou interessant, stuur dan een mail naar het secretariaat van de NVVG.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten