Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Binnen de sociale geneeskunde is het voldoende om één keer de nieuwe eisen uit te voeren

maandag 10 juni 2019

Als u zich op of na 1 januari 2020 herregistreert, moet u rekening houden met de nieuwe eisen van herregistratie. Naast de bestaande herregistratie-eisen zijn dat:

  1. in voldoende mate hebben deelgenomen aan regelmatige evaluatie van individueel functioneren
  2. aan externe kwaliteitsevaluatie hebben deelgenomen.

Meer informatie vindt u via deze link.

Om aan deze nieuwe regels te voldoen kennen de bedrijfsartsen al enkele jaren een visitatiemodel. De verzekeringsartsen en de artsen Maatschappij & Gezondheid hebben hier ook een methode voor ontwikkeld, te weten EIF (meer informatie zie www.kbsg.nl). Door de besturen binnen de Sociale Geneeskunde is vastgesteld dat het voldoende is om één keer een traject te doorlopen gericht op de nieuwe eisen. Ook als u wilt herregistreren voor meerdere specialisaties/profielen. Het is immers voldoende als u één keer heeft aangetoond positief kritisch met uw eigen leerproces om te gaan.

Let op: als u zich na 30 april 2020 moet herregistreren dient u in 2019 te beginnen met de het voldoen aan de nieuwe herregistratie eisen. Er dient in 2019 een eerste zelfevaluatie en persoonlijk ontwikkelplan te zijn gemaakt. Bent u hier nog niet mee bezig geweest, meld u dan aan op www.kbsg.nl.

logo-kbsg-thumb
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten