Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Boek: Stress te lijf met energie

woensdag 18 september 2019

Peter Ribbens, zelfstandig bedrijfsarts met specifieke interesse in begeleiding van mensen met psychische klachten, heeft een zelfmanagementboek hierover geschreven.

Het boek (en e-book) heet "Stress te lijf met energie". De auteur is ervan overtuigd dat men zelf meer kan doen om stress gerelateerde klachten bijtijds te herkennen en aan te pakken. Verantwoordelijkheid nemen (eigenaarschap) voor eigen gezondheid en balans, staat centraal. Behalve knelpunten oplossen, wordt de nadruk gelegd op het verkrijgen en behouden van energiebronnen. Drie levensdomeinen worden daarbij onderscheiden: werk- privé - ik, die met elkaar verweven zijn. De doelgroepen zijn alle werkenden, inclusief zzp’ers en hun levenspartners. Ook zorgprofessionals (waaronder bedrijfs- en verzekeringsartsen), leidinggevenden, HR-adviseurs en preventiemedewerkers kunnen er baat bij hebben. Dat geldt zowel in de uitoefening van hun werk als in hun eigen leven.

De auteur maakt gebruik van een door hem ontwikkelde zelfregie stoplichtmethodiek en stappenplan. M.b.v. de Personal Battery tool (een soort digitale energiemeter) kan men dagelijks zijn energieniveau monitoren. De insteek is een eenvoudige en praktische aanpak, die direct implementeerbaar is en in de praktijk succesvol werkzaam blijkt. Vol energie bezig zijn, is de crux van het boek.

Werkdocumenten uit het boek zijn vanuit de gelijknamige website www.stresstelijfmetenergie.nl vrij te downloaden in PDF en Word.

cover_voorkant
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten