Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

KNMG: Invoering vermelding BIG-nummer op korte termijn niet mogelijk

maandag 25 februari 2019

Om eenvoudiger de bevoegdheid van een zorgverlener, zoals een arts, te kunnen controleren en op te kunnen zoeken in het BIG-register werd een wetswijziging opgesteld. Hierin is opgenomen dat BIG-geregistreerden straks verplicht zijn om hun registratienummer te vermelden zodat dit zichtbaar is voor patiënten. Het BIG-register geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener.

De KNMG ondersteunt dit principe van vermelding van het BIG-nummer. Het zorgt voor een grotere transparantie en duidelijkheid voor de patiënt en geeft (potentiële) patiënten de zekerheid dat een arts bevoegd is. En dat draagt weer bij aan het vertrouwen van de maatschappij in de gezondheidszorg.

Omvangrijke verplichting voor artsen

De KNMG is echter niet meegenomen in de manier waarop de uitvoering van deze wetswijziging zou worden geregeld, terwijl de minister dit wél had toegezegd in een brief aan de Tweede Kamer. De KNMG heeft daar pas vorige week informatie over gekregen. De KNMG stelde vast dat het om een veel omvangrijkere verplichting voor artsen gaat dan gedacht. Zo is voorgesteld dat het BIG-nummer ook op alle facturen en op websites staat.

Lees het volledige artikel op www.knmg.nl

Lees het volledige artikel op www.knmg.nl
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten