Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

KNMG neemt maatregelen inzake bijeenkomsten met artsen

donderdag 12 maart 2020

Alle artsen hebben direct of indirect te maken met het coronavirus (COVID-19). Op grond van de richtlijn van het RIVM heeft de KNMG besloten om alle door de KNMG georganiseerde bijeenkomsten voor en met artsen via videoconferentie te laten plaatsvinden ofwel op te schorten. Hiermee concretiseert de Artsenfederatie het advies van het RIVM voor de beroepsgroep.

Artsen zijn essentieel voor de continuïteit van zorg. Juist in deze uitzonderlijke periode is het belangrijk dat zij op de been blijven. Omdat het belangrijk is om de zorgprofessionals en de kwetsbare patiënten te beschermen tegen verdere verspreiding van COVID-19 nemen we deze maatregel. Zo wordt het risico van nieuwe besmettingen van artsen en mogelijk verder overdracht van het virus in de zorgsetting verkleind.

Onze werkzaamheden gaan natuurlijk gewoon door, maar vanaf nu gaan we op een andere manier om met bijeenkomsten en vergaderingen. De KNMG en haar federatiepartners adviseren artsen om deze lijn aan te houden.

Artsen lopen een verhoogd risico, omdat zij in contact staan met patiënten. De Artsenfederatie KNMG wil natuurlijk dat artsen hun werk kunnen blijven doen. Omdat het belangrijk is om de zorgprofessionals en de kwetsbare patiënten te beschermen tegen verdere verspreiding van COVID-19 neemt de Artsenfederatie deze maatregel. De werkzaamheden gaan natuurlijk gewoon door, maar vanaf nu wordt op een andere manier om gegaan met bijeenkomsten en vergaderingen.

De nieuwe maatregel is geen richtlijn voor alle situaties. Individuele dokters blijven hun eigen verantwoordelijkheid houden. Wel hoopt de Artsenfederatie artsen met dit advies te helpen om een onderbouwde afweging te kunnen maken om wel of niet een bijeenkomst of vergadering bij te wonen.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten