Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Nieuwe podcast met ‘De andere dokter’ in de hoofdrol

dinsdag 26 mei 2020

Verzekeringsartsen en bedrijfsartsen vertellen over hun vak en hun drijfveren

In de vandaag gelanceerde podcast De andere dokter worden de verzekeringsarts en de bedrijfsarts in de spotlights gezet. De podcast, de eerste in een reeks, informeert geneeskundestudenten over hun carrièremogelijkheden in het domein arbeid en gezondheid. ‘Juist in deze tijd zien we hoe belangrijk een gezond en vitaal werkend Nederland is.’

Het domein Arbeid en Gezondheid is relatief onbekend bij (geneeskunde)studenten. Een groot aantal partijen - NVVG, NVAB, OVAL, KoM, UWV, De Geneeskundestudent, NSPOH en SGBO – heeft daarom de handen ineengeslagen. Met de campagne De Andere Dokter, mede mogelijk gemaakt door het ministerie van SZW, schenken ze extra aandacht aan verzekeringsgeneeskunde en bedrijfsgeneeskunde. Dat gebeurt met inzet van onder andere podcasts en sociale media. ‘Eerste, tweede en derdejaars geneeskundestudenten moeten weten dat dit ook een interessante richting kan zijn, met veel carrièremogelijkheden’, vertelt Rob Kok, voorzitter NVVG.

Arbeid en gezondheid
Wat hebben arbeid en gezondheid met elkaar te maken? Veel, zo niet alles, vertelt bedrijfsarts Tessa Kouwenhoven-Pasmooij in een van de podcasts: ‘Gezondheid is het grootste goed, zeggen we vaak. Maar voor velen staat werk met stip op de tweede plek. De twee beïnvloeden elkaar bovendien: werk is belangrijk om je gezond te voelen, en de mate van gezondheid bepaalt weer in hoeverre je het werk kan uitvoeren’. Ook adviseur verzekeringsarts Heefan Cheung, aios bedrijfsarts Boyd Thijssens en aios verzekeringsarts Lisette Hubens vertellen in de podcasts over hun vak en over hun drijfveren. ‘Het is een fantastisch vak. Ik vind het een eer dat wij met onze medische expertise een inkijk krijgen in iemands leven en werk. Je kunt zoveel betekenen voor iemand’, zegt Hubens.

Vitaal en gezond werkend Nederland
Verzekeringsartsen en bedrijfsartsen zetten hun medische kennis in om mensen op weg te helpen naar een gezonde balans in arbeid en gezondheid. Ze gaan en staan voor een vitaal en gezond werkend Nederland waarin liefst iedereen naar vermogen kan meedoen. ‘Deze dokters zullen nooit de hoofdrol spelen in een ziekenhuisserie. En ze dragen geen witte jas. Maar ondertussen zorgen ze er wél voor dat onze maatschappij blijft werken. Letterlijk en figuurlijk. Dat levert een heel interessant werkveld op waarin je veel kunt betekenen voor het individu, organisaties en de maatschappij’, aldus Gertjan Beens, voorzitter NVAB.

Startpunt voor carrière in bedrijfsgeneeskunde of verzekeringsgeneeskunde
De eerste podcast is inmiddels gelanceerd en is te vinden op de website www.deanderedokter.nl. Deze website wordt komende maanden verder uitgebreid en is dé startpagina voor een carrière in de bedrijfsgeneeskunde of verzekeringsgeneeskunde. Het platform biedt naast de podcasts praktische informatie en zorgt voor een directe verbinding met andere wervingsinitiatieven van onder meer NVVG, NVAB en UWV.

Meer informatie
Benieuwd naar verhalen uit de praktijk, informatie over het domein en de opleidingsmogelijkheden tot bedrijfsarts of verzekeringsarts? Ga naar www.deanderedokter.nl.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten