Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Uitnodiging KCVG Muntendam Symposium 14 maart 2024

dinsdag 20 februari 2024
KCVG logo (pms)

Op donderdag 14 maart 2024 vindt het Muntendam Symposium van het KCVG (Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde) fysiek plaats van 12.30 uur tot 18.00 uur met als thema ‘Interprofessioneel samenwerken’.

De laatste jaren is er in toenemende mate aandacht voor de oplopende vraag naar sociaal medische dienstverlening en onvoldoende capaciteit om aan deze vraag te beantwoorden. Door deze uitdagingen staat de verzekeringsgeneeskunde onder druk. Er zijn inmiddels diverse initiatieven gestart om een oplossing te bieden voor deze uitdagingen, waarin met verschillende beroepsgroepen samengewerkt wordt. Voorbeelden daarvan zijn werken in taakdelegatie en de opzet van sociaal medische centra (SMC). Maar samenwerken met een andere discipline, of binnen de context van een SMC waarin gezamenlijk zorg gedragen wordt voor de beoordeling met verzekeringsartsen in de regierol, gaat niet altijd vanzelf.

Daarom staat dit jaar het thema interprofessionele samenwerking tijdens het Muntendam centraal. Wat is interprofessionele samenwerking en wat kan de verzekeringsgeneeskunde daarvan leren? Hoe pakken andere beroepsgroepen dit aan en in welke projecten wordt al samengewerkt? U krijgt ook een kijkje in de ontwikkeling van een multidisciplinaire richtlijn. Daarnaast komt onderwijs in het kader van interprofessionele samenwerking binnen de verzekerings- en bedrijfsgeneeskunde aan bod.

Kortom, tijdens dit Muntendam symposium krijgt u een beeld van interprofessionele samenwerking en verschillende projecten en onderwijs die daaraan bijdragen, ook komen de lopende KCVG-projecten aan bod en krijgt u hiermee inzicht in ontwikkelmogelijkheden voor de toekomst. De dag wordt afgesloten met een inspirerende interactieve presentatie door een heuse BN'er die u meeneemt in hoe beter samen te werken door de ander zo goed mogelijk zijn/haar werk te laten doen!

Locatie
De Rode Hoed
Keizersgracht 102
1015 CV Amsterdam

Programma
Onderstaand vindt u de uitnodiging met het volledige programma.

Inschrijving
De inschrijving verloopt uitsluitend via de KCVG website.
Let op: het aantal plaatsen is beperkt tot 250 deelnemers. Toewijzing vindt plaats op volgorde van aanmelding. Aanmeldingen boven de 250 worden automatisch op de reservelijst gezet.

Kosten
Deelname kosten € 75,00.
Na inschrijving ontvangt u een bevestiging incl. een iDEAL betaalverzoek. Bij UWV-deelnemers vindt verrekening plaats via het kostenplaatsnummer van UWV.
Bij no show wordt het betaalde bedrag niet aan u terugbetaald.

Accreditatie
Accreditatie voor verzekeringsartsen, bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en sociaal medisch verpleegkundigen is aangevraagd.

Wij hopen u te zien op 14 maart!

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten