Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Update Mensen met mogelijkheden

maandag 25 september 2017

Drie jaar geleden zijn we met een groep professionals het avontuur aangegaan om de dienstverlening aan mensen met een psychische kwetsbaarheid anders te gaan doen. We zijn het land ingetrokken en hebben in vijf regio’s geluisterd naar verhalen van ervaringsdeskundigen en werkgevers. Wij hebben veel geleerd. Wij zijn gaan dromen over een andere wereld waarin het gewoon is dat mensen werken, ook als ze een psychische kwetsbaarheid hebben. En dat we daarin als professionals de goede toon vinden, aanpak hebben en goed samenwerken.

We zijn tot de conclusie gekomen dat het anders kan en moet. En dat we daar als professionals zelf een sleutelrol in hebben. We zijn waarderend gaan onderzoeken en hebben ideeën ontwikkeld over een betere samenwerking in de brede keten van zorg, werk, onderwijs en re-integratie. We hebben een unieke coalitie gesmeed van 21 beroepsverenigingen, die allemaal hun handtekening hebben gezet onder implementatie van hetgeen wij ontwikkeld hebben. Graag wil ik verwijzen naar de website www.MMM-mensenmetmogelijkheden.nl en naar de andere mooie initiatieven die hieruit voort zijn gekomen:

  • De online training (voor verzekeringsartsen geaccrediteerd)
  • Platform Samen werken in Leiden
  • Inzet ervaringsdeskundigen binnen UWV
  • De Masterclass (MMM/NSPOH) ‘’Arbeidsparticipatie Mensen Met Mogelijkheden versterkt!’’(ééndaagse ervaringsworkshop)
  • De Kerntraining (MMM/NSPOH) ‘’Arbeidsparticipatie ‘’Mensen Met Mogelijkheden versterkt!’’ (vierdaagse verdieping)
  • Het online inspiratieboek met werkwijze

Als lid van het Ontwikkel- en Projectteam heb ik met veel plezier meegewerkt aan het mooie resultaat dat staat. Daarnaast heb ik met veel plezier workshops geleid. Ik hoop en zou graag willen, dat het estafettestokje door ons allen meegenomen wordt het hele land in. Je kan beginnen met het inspiratie boek te lezen, de onlinetraining te doen en als je daarmee klaar bent door gemeenten te interesseren voor de MMM-aanpak. De stuurgroep en de projectgroep hebben het water in beroering gebracht, ik hoop dat jullie een steen pakken en in de vijver gooien om de beweging in stand te houden.

Linda ten Hove, verzekeringsarts.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten