Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Deel je ervaringen in TBV

woensdag 19 april 2017

De redactie TBV roept u op om uw ervaringen in het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde te delen. TBV is het vaktijdschrift voor bedrijfs- en verzekeringsartsen, maar kan nog wel wat meer een blad dóór bedrijfs- en verzekeringsartsen worden. Er gebeurt van alle in ons vakgebied, maar veel kennis en ervaring die wordt opgedaan blijft binnen de muren van de eigen spreekkamer of de vestiging waar men werkt. De redactie ziet graag dat er via TBV wat meer dynamiek en uitwisseling tot stand komt. Gelukkig gebeurt er op dat gebied al veel, TBV valt niet zomaar tien keer per jaar op de mat, maar de diversiteit en het aantal ‘aanbieders’ zou wel wat groter kunnen.

Ben je in een bepaald onderwerp geïnteresseerd en heb je wel eens iets uitgezocht dat ook voor andere collega’s interessant en nuttig kan zijn, schrijf dan een keer een artikel voor de rubriek ‘Voor de Praktijk’. Dat kan een uitgewerkt verhaal zijn, dat wellicht tot nadenken stemt, maar ook een sterk praktijkgerichte ‘Good Practice’. De sociale zekerheid is enorm in beweging en zeker verzekeringsartsen bij UWV hebben ook nog eens te maken met continue veranderingen in de uitvoering. Wat vind je daarvan? Wat zijn goede ontwikkelingen en waar dreigt het de verkeerde kant op te gaan? Hoe verhouden deze ontwikkelingen zich tot een goede beroepsuitoefening of tot bepaalde maatschappelijke normen? Je vindt er vast wel wat van en hebt over sommige zaken misschien wel een uitgesproken mening. Die kun je kwijt in de rubriek Opinie. Of je gaat een keer op de figuurlijke Zeepkist staan. We willen de lezer graag prikkelen en uitdagen – reageren op publicaties is dan ook meer dan welkom.
Misschien vind je jezelf niet zo’n schrijver maar zou je wel af en toe een bijdrage willen leveren. Dat kan door bijvoorbeeld een interessant onderzoeksartikel samen te vatten voor de rubriek ‘Onderzoek in het kort’ of door een boek te bespreken.
En tot slot: je kunt de redactie ook aan ideeën helpen: voor onderwerpen, potentiële auteurs of markante personen die we een keer kunnen interviewen.

Namens de redactie TBV, Wim Otto, hoofdredacteur

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten