Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Maatregelen inzake bijeenkomsten voor en met artsen

vrijdag 13 maart 2020

Na ruggespraak met alle federatiepartners, waaronder ook de NVVG, liet de KNMG weten dat zij alle bijeenkomsten voor en met artsen via videoconferentie willen laten plaatsvinden of opschorten:
“Op grond van de richtlijn van het RIVM heeft de KNMG besloten om alle door de KNMG georganiseerde bijeenkomsten voor en met artsen via videoconferentie te laten plaatsvinden ofwel op te schorten. Hiermee concretiseert de Artsenfederatie het advies van het RIVM voor de beroepsgroep.” De toelichting van de KNMG geldt natuurlijk ook voor verzekeringsartsen: “Artsen zijn essentieel voor de continuïteit van zorg. Juist in deze uitzonderlijke periode is het belangrijk dat zij op de been blijven. Omdat het belangrijk is om de zorgprofessionals en de kwetsbare patiënten te beschermen tegen verdere verspreiding van COVID-19 nemen we deze maatregel. Zo wordt het risico van nieuwe besmettingen van artsen en mogelijk verder overdracht van het virus in de zorgsetting verkleind.”

Het NVVG bestuur heeft daarom besloten om, in lijn met dit KNMG-advies, geplande bijeenkomsten voor en met (verzekering)artsen tot nader order via tele- of videoconferentie te houden, te verplaatsen of af te gelasten. Dit geldt voor alle NVVG-bijeenkomsten.

Tot slot adviseren wij onze leden en externe relaties om de NVVG website in de gaten te houden voor verdere berichtgeving rondom toekomstige bijeenkomsten van en met NVVG vertegenwoordiging.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten