Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

NVVG voorzitterswissel 2024

dinsdag 14 mei 2024

Van Kevin De Decker naar Birgit Donker-Cools

In de NVVG-voorjaarsledenvergadering, op 4 april 2024, heeft Kevin De Decker de voorzittershamer overgedragen aan zijn opvolger Birgit Donker-Cools. Kevin De Decker heeft een nieuwe carrièrestap gemaakt met het aanvaarden van het medisch adviseurschap bij UWV. Namens het NVVG-bestuur werd waardering voor Kevin uitgesproken vanwege zijn niet aflatend enthousiasme, inzet en betrokkenheid voor de verzekeringsgeneeskunde en de NVVG in het bijzonder.

Birgit Donker-Cools werd als nieuwe NVVG-voorzitter van harte welkom geheten. Birgit is al jaren betrokken bij de NVVG, waaronder in de commissie Wetenschap, en heeft sinds april 2023 zitting in het NVVG-bestuur. Birgit is werkzaam als adviseur VA bij UWV Utrecht. Daarnaast is zij senior onderzoeker bij het Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde KCVG bij Amsterdam UMC.

Zij is gepromoveerd in 2020, op het thema ‘Niet aangeboren hersenletsel en arbeidsparticipatie’. Momenteel begeleidt ze meerdere onderzoeksprojecten, zowel promotieonderzoek als kleinschalig onderzoek. Ze is projectleider van het BAR project.

De NVVG heeft er alle vertrouwen in dat Birgit de NVVG goed zal begeleiden als voorzitter.

voorzitterswissel
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten