Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Yvonne Suijkerbuijk  is de winnaar van de Talma penning 2019

maandag 9 september 2019

De Talma jury heeft dit jaar het onderzoeksartikel van Yvonne Suijkerbuijk ‘Interventions for obtaining and maintaining empolyment in adults with severe mental illness, a network meta-analysis.’ bekroond met de Talma penning 2019. De jury was dit jaar wederom blij verrast door het aanbod aan publicaties van (aspirant) verzekeringsartsen en zag als goede runner up Amy Wiersema met het manuscript ‘Interdoktervariatie bij de beoordeling van arbeidsongeschiktheid ten gevolge van zwangerschap en bevalling’.
De Talma prijs die naast de mooie penning ook uit een geldbedrag bestaat, zal door de voorzitter van de jury worden uitgereikt tijdens de voorjaarsledenvergadering van de NVVG op 3 oktober 2019. Collega Suijkerbuijk zal dan ook in de gelegenheid zijn haar onderzoek voor de leden van de NVVG te presenteren.
De meta-analyse van collega Suijkerbuijk onderscheidt zich door de originaliteit van het onderwerp, de verzekeringsgeneeskundige relevantie en het hoogwaardige transparante onderzoeksdesign. Het onderzoek is vlot en de resultaten en beschouwing zijn zéér uitgebreid in de Engelse taal beschreven.
Mensen met ernstige psychische aandoeningen, zoals schizofrenie of bipolaire stoornis zijn vaak zonder werk, fors beperkt of vaak ziek. Ongeveer een kwart van hen heeft de wens tot een reguliere betaalde baan. Verschillende benaderingen en methodieken kunnen worden ingezet om mensen te begeleiden naar (betaald) werk. De prijswinnende publicatie laat de waarde c.q. de effectiviteit zien van interventies die betaald werk voor mensen met ernstige psychische aandoeningen faciliteren. Begeleid werken al of niet aangevuld met specifieke op de psychische problematiek toegesneden interventies zijn op korte en langere termijn het meest effectief ten aanzien van werk(hervatting). Aanbevelingen voor verder toekomstig onderzoek worden gedaan zoals naar kosteneffectiviteit.

NVVG-logo_
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten