Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Federatienieuws Medisch Contact, 16 oktober 2019

donderdag 17 oktober 2019

Op de koffie

In februari onthulde RTL-nieuws dat ‘uitkeringsinstantie UWV op een illegale manier zeker 1900 arbeidsongeschikten een levenslange uitkering had toegekend. Dossiers van deze zieke Nederlanders werden in korte tijd beoordeeld door verpleegkundigen, terwijl dit door een verzekeringsarts gedaan moet worden’.

In een brief van 29 maart reageerde minister Koolmees naar de Tweede Kamer dat de op kantoor Groningen toegepaste werkwijze van taakdelegatie in operationele en juridische zin niet juist bleek te zijn en dat UWV daarop aangesproken was.

Op basis van een eerste onderzoek was het beeld dat er – ondanks de gehanteerde werkwijze – inhoudelijk juiste beslissingen over de IVA-rechten waren genomen. Ook stelde de minister dat taakdelegatie volgens de regels moet gebeuren met verwijzing naar de Handreiking Taakdelegatie van UWV, waarin het professioneel en juridisch kader van werken met taakdelegatie helder zou zijn vastgesteld en dat het van groot belang is dat taakdelegatie niet alleen volgens de afspraken in procedures, maar ook in de praktijk onder de juiste randvoorwaarden wordt uitgevoerd.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten