Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Landelijk OpleidingsPlan VG – hèt antwoord op uw opleidingsvragen

woensdag 29 mei 2019

In november 2017 presenteerde een trotse Hans Bos, voorzitter van de Gezamenlijke Commissie Opleidingen NVVG/GAV, aan een gezelschap van voornamelijk praktijkopleiders het Landelijk OpleidingsPlan (LOP). Anders dan EIF, waarvoor een viertal drukbezochte bijeenkomsten werden belegd, heeft het LOP het daarna vooral moeten hebben van mond-tot-mondreclame.
AIOS en opleiders hebben intussen hun weg naar en binnen het LOP gevonden; voor veel anderen in het veld is het nog een terra incognita. En toch is voor allen, die in brede zin te maken hebben met opleiden, het LOP een document dat op veel vragen antwoord geeft.

In aflevering 2 van de Podcast VG leggen Hans Bos en Fatima van der Eerden – Lopez al alles uit over de opleiding tot verzekeringsarts en benoemen zij verschillende documenten.

Op de site van de NVVG staat daarnaast nog het Opleidingsschema Verzekeringsgeneeskunde, opgesteld door Liz Ellen Groot, waarin de samenhang beschreven is tussen alle organisaties en documenten, die te maken hebben met opleiden. Stuk voor stuk belangrijk, maar soms moeilijk te vinden. De Commissie Opleidingen heeft daarom besloten te bekijken of het mogelijk is om in het Opleidingsschema links op te nemen naar de diverse documenten en organisaties, zodat deze gemakkelijker te vinden zijn. De hoop is dat hierdoor de verschillende onderwerpen de aandacht krijgen, die zij waard zijn.

Op- en aanmerkingen over het LOP kunnen worden doorgeven aan het NVVG secretariaat.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten