Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Talma Prijs 2018 uitgereikt aan Jeremy Lek

dinsdag 17 april 2018

Op 5 april jl. werd tijdens de voorjaarsledenvergadering van de NVVG de Talma Prijs 2018 uitgereikt. De Talma-jury heeft dit jaar het onderzoeksartikel van Jeremy Lek ‘What are entrepreneurial job demands and stressors? A qualitative exploration.’ bekroond met de Talma Penning 2018. De Talma Prijs die naast de mooie penning ook uit een geldbedrag bestaat, werd uitgereikt door juryvoorzitter Sjef Wijnen. Collega Lek kreeg na de uitreiking de gelegenheid het onderzoek voor de leden van de NVVG te presenteren.

Het kwalitatief onderzoek van collega Lek onderscheidt zich door de originaliteit van het onderwerp, de verzekeringsgeneeskundige relevantie en het goed gekozen onderzoeksdesign. Het onderzoek is vlot en de resultaten en beschouwing zijn kernachtig in de Engelse taal beschreven.

De prijswinnende publicatie verschaft inzicht in de eisen die het zelfstandige ondernemerschap met zich meebrengt en de hiermee samenhangende bronnen van (werk)stress. Voor ondernemers zijn autonomie en flexibiliteit belangrijke en positieve aspecten. Financiële onzekerheid, omgang met belangentegenstellingen, verantwoordelijkheid, tijdmanagement, administratie en managen blijken de belangrijkste bronnen van stress te zijn bij de geïnterviewde ondernemers. Werkstressoren kunnen tevens afhankelijk zijn van het type ondernemerschap, bijvoorbeeld het al of niet in dienst hebben van personeel. Het onderzoek van Lek laat zien dat werkstressoren voor ondernemers (zelfstandigen) en werknemers heel verschillend kunnen zijn en biedt aanknopingspunten voor een meer gerichte begeleiding en interventie ter voorkoming van overbelasting.

Lees het volledige juryrapport via onderstaande link:

Talma Prijs 2018
Talma Prijs 2018
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten