Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Menu
nieuws_krant
Vereniging Opleiding Kwaliteit Wetenschap Mediprudentie

Lancering Gezondheidskloof.nl

maandag 31 mei 2021

In andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk hebben lokale informatiecampagnes door artsen en medisch studenten met een diverse achtergrond in korte tijd geleid tot een veel hogere vaccinatiebereidheid bij risicogroepen. Juist omdat dit in andere landen het verschil blijkt te maken, willen we ook in Nederland op korte termijn kleinschalige lokale informatiecampagnes gaan organiseren.

Om artsen en medisch studenten te koppelen aan instanties die behoefte hebben aan voorlichting, hebben we daarom een website ontworpen (www.gezondheidskloof.nl). Daarin kunnen zowel mensen die willen helpen bij het geven van voorlichting in begrijpelijke of oorspronkelijke taal, als partijen (scholen, buurthuizen, kerken, moskeeën, etc) die behoefte hebben aan voorlichting zich aanmelden. Wij zullen deze partijen dan aan elkaar koppelen, zodat we hopelijk snel een volgende stap kunnen maken met kleinschalige lokale voorlichting.

Mocht u willen helpen, kunt u zich aanmelden via de website. Dan wordt u in contact gebracht met organisaties die hulp willen bij kleinschalige voorlichting.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten